Hva vi
Gjør

01
Søke
optimalisering

Strategisk
SEO-planlegging

Søkeoptimalisering gjør bedriften din mer synlig på Google

Google er verdens største marked. I Norge har Googles søkemotor 95 – 98% markedsdandel på alle søk.
De som har de beste plassene kan ha mangedoblet omsetning.

SEO-Planlegging-Strategi

Å bli mer synlig på Google betyr at du blir sett av flere betalende kunder og mer kjent i markedet. Dette gir økt relevant trafikk, flere kunder og lønnsom vekst.

Derfor bør søkeoptimalisering (SEO) ha høy prioritet hos ledelsen i enhver bedrift!

Så hva er søkeoptimalisering?

Søkemotoroptimalisering, også kalt SEO, eller Search Engine Optimization på engelsk, er en tilpassing som bidrar til at nettstedet blir mer synlig for relevante søk på det organiske søkeresultatet på søkemotorer som for eksempel Google og Bing.

En veldig stor del av de besøkende på nettsteder og inntekter fra nettet stammer fra organisk søketrafikk. Søkemotoroptimalisering går egentlig ut på å optimalisere nettsteder for mennesker, med målsettingen å tjene mer penger.

Jo oftere bedriftens nettsted vises for søk etter termer og uttrykk ( søkeord/nøkkelord) som er målrettet mot din type virksomhet, desto flere kunder tiltrekkes til bedriften. Med riktig og god søkeoptimalisering kan du raskt vokse og nå nye mål.

Søkeoptimalisering er et fantastisk verktøy for å tiltrekke mer trafikk til nettsteder, få nye kunder og øke markedsandelene og fortjenesten. Når siden er søkeoptimalisert, så får du organisk trafikk som du ikke må betale for når det først er optimalisert riktig.

Er søkeoptimalisering viktig?

De aller fleste bedriftene som selger noe er avhengig av Google for å kunne overleve. Det spiller ingen rolle om bedriften er en ren nettbutikk eller om bedriften hovedsakelig drives fysisk, det er uansett viktig at bedriften er synlig i de organiske søkeresultatene for relevante termer kundene bruker på Google og andre søkemotorer for å finne bedriften din.

Moderne søkemotoroptimalisering er relativt kompleks: Den bygger ikke bare på innholdet på nettstedene og populære søkeord, men også på en forståelse av psykologi og kartlegging av kjøpsprosessen til kundene dine. På dette grunnlaget kan du påvirke Google med relevant innhold som trigger kundene dine.

Å bruke søkeoptimalisering til å overbevise Google om at nettstedet til bedriften din er det beste alternativet for dem som bruker en søkemotor til å finne, vurdere og sammenligne ulike produkter og tjenester. Derfor er søkemotoroptimalisering svært viktig for alle bedrifter.

Er SEO nødvendig?

Hvis du vil vokse, så er svaret et stort JA. I dag er nesten alle alle kjøp basert på undersøkelser og analyser på nettet. Hvor raskt bedriften kan vokse, avhenger derfor av rangeringen du oppnår for søkeord som er relevante for bedriften, på søkeresultatsidene.

Hvis du lar være å prioritere søkemotoroptimalisering, slik at du ikke oppnår høye plasseringer i organiske søkeresultater, får konkurrentene muligheten til å styrke seg og ta markedsandeler fra bedriften. Når en potensiell kunde ikke finner bedriften på søkemotorene, stopper veksten opp.

Derfor er dagens bedrifter avhengige av søkemotoroptimalisering.

Her er tre grunner til at du trenger SEO:

SEO bidrar til at flere kunder finner bedriften ved hjelp av organisk søk.
For de fleste bedrifter representerer organisk søketrafikk en av de viktigste inntektskildene, ettersom så mange kunder gjør undersøkelser på søkemotorer før de tar kjøpsbeslutninger. Uten SEO er bedriften usynlig for kjøperne i denne avgjørende fasen. Salget kommer til å synke, og i tillegg får konkurrentene et forsprang. Dermed går bedriften glipp av betydelige vekstmuligheter.

SEO er en svært kostnadseffektiv metode for å øke fortjenesten. I konkurranseutsatte bransjer, der betalte søk og annen annonsering er svært kostbart, kan gratis trafikk ved hjelp av SEO bidra til å øke lønnsomheten i bedriften.

SEO-strategien bidrar til å tiltrekke trafikk av høy kvalitet med en høy andel konvertering til salg – uten ekstra kostnader. Dermed er det ikke overraskende å se at nettbutikker som prioriterer SEO fremfor andre typer markedsføring, oppnår gode resultater. Med SEO kan du også oppnå forbløffende resultater selv med begrensede ressurser og budsjetter. Så lenge SEO integreres godt med andre markedsføringsaktiviteter, reduserer du kostnaden per konvertering, slik at bedriften bruker mindre, men likevel tjener mer.

SEO kan påvirke resultatene i flere måneder eller år. Effekten av SEO vedvarer. En annen fordel med SEO er at optimaliseringen blir mer effektiv med tiden etter hvert som du legger til nye elementer år etter år.

On page søkeoptimalisering i korte trekk, hvordan oppnå høyere rangering?

 • Du må lage og publisere innhold av høy kvalitet og relevanse. 
 • Overskrifter, tekster og bilder må SEO-tagges og optimaliseres.
 • Språket på nettsiden må tilpasses din type kunder.
 • Lage innhold som engasjerer kunder.

Les mer om Google søkeoptimalisering

02
Nettside
Nettbutikk

WordPress

Få en profesjonell hjemmeside eller nettbutikk

Mer enn 90 % starter å søke etter leverandør på nettet. For å tiltrekke deg nye kunder kan en profesjonell og lett søkbar hjemmeside være avgjørende for at kunden kontakter akkurat din bedrift.
Les mer om søkeoptimalisering – SEO

Vi tilbyr fleksible løsninger til alle typer bedrifter i WordPress og Woocommerce.
Våre nettsider tilpasser seg alle skjermtyper – pc, nettbrett og mobil. Nettsiden  er optimalisert for å rangere høyt i søk, og den tilfredsstiller de høyeste krav til sikkerhet.

Syv tips for å sjekke om du har en bra nettside

 1. Er nettsiden din mobiltilpasset?
  Hvis ikke, så må det på plass. Nettsiden din må være tilpasset mobilskjermen, det er også et viktig kriteria for at Google skal rangere din side høyt oppe på søkeresultatene.
 2. Er nettsiden din rask?
  Teknisk SEO og bildeoptimalisering er også noe Google anser som viktig for rangering.
 3. Hjelper nettsiden bedriften din?
  Er nettsiden optimalisert for økt salg og fortjeneste for din type bedrift.
 4. Er det enkelt å ta kontakt igjennom nettsiden?
  Kontaktinformasjon er viktig og forsterker kundens tillit, har du ikke den tilgjengelig er det stor fare for at kunden bare forlater nettsiden din.
 5. Har du full oversikt over trafikken på nettsiden din?
  Google analytics og Google search console er er en liten kodesnutt som må legges inn på nettsiden.
 6. Er alle produktene/tjenestene synlige på nettsiden?
  Alle produkter/tjenester som bedriften tilbyr, bør også være søkeoptimaliserte tekster.
 7. Har du bilderettigheter til alle bildene du har brukt på nettsiden din?
  Åndsverkloven, gjelder har du ikke bilderettigheter kan du risikere å få en stor regning fra rettighetshaveren.

Hvis du ikke kunne huke av på alle disse syv tipsene, så må du gjerne ta kontakt med oss så vi kan hjelpe deg med å lage en bra nettside som fungerer.

WordPress og Woocommerce

De mest vanlige spørsmålene om nettsider

Hva koster en nettside?
Det er ikke enkelt å gi en fastpris på på alle nettsidene. Prisen avhenger av størrelsen, hvilke funksjoner du ønsker i nettsiden og om det er ekstra design detaljer. Vi har en minimumspris på 15.000,- . Etter vår første samtale finner vi ut av hvilke funksjoner du trenger å ha på din hjemmeside og du får et skriftlig og spesifisert pristilbud.

Hva trenger du ifra meg?
Det er du som er best kjent med din bedrift og sammen finner vi ut hva målsettingen med siden er. Normalt så er det kunden som leverer innhold bilder/tekster. Hvis det er noe du mangler så kan vi selvfølgelig levere dette også. Vi har bilderettigheter til alle bilder som blir brukt i websiden.

Hvor lang leveringstid har dere?
Normal typisk leveringstid er fra 3 uker etter påbegynt arbeide med nett prosjektet. Dette er selvfølgelig også avhengig av størrelsen på prosjektet.

Domene og webhotell ?
Roys Webdesign leverer alltid med webhotell / WordPress database for et år som er inkludert i minimumsprisen. Vi bruker Syse.no til all hosting  og domene kjøp.

Kommer det til å være ekstrakostnader utover fastpris?
Etter år 1 må du betale webhotell/database årlig. Eventuelle tredjeparts programtillegg må du også betale ( de aller fleste av disse utvidelsene har også gratis versjoner), dette er løpende utgifter som er nødvendige for å opprettholde en sikker og stabil nettside.

Noen fakta om WordPress

WordPress er et svært fleksibelt, sikkert og modent publiseringsverktøy, som er i bruk på millioner av nettsider.

WordPress nettsider er basert på åpen kildekode (open source), og har med sin vidstrakte utbredelse blitt et av verdens mest kvalitetssikrede, fleksible og veldokumenterte publiseringsverktøy. Blant standardfunksjonaliteten til WordPress finner vi et brukervennlig system for innholdsredigering og publisering, modulbasert håndtering av utvidelser og et robust bruker- og påloggingssystem.

WordPress er basert på kodespråket PHP. I WordPress er det ingen løpende lisenskostnader, men WordPress krever månedlige oppdateringer og vedlikehold.

WordPress og nettbutikkløsningen WooCommerce som egner seg svært godt for enklere nettbutikker med mindre grad av funksjonalitet og integrasjoner. Les mer om WooCommerce nettbutikk her.

WooCommerce

WooCommerce har på kort tid vokst til å bli verdens desidert mest utbredte nettbutikk. Over 40% av alle verdens nettbutikker kjører nå med WooCommerce. WooCommerce kjører som en utvidelse i verdens største publiseringsverktøy WordPress.

Fordeler med Woocommerce

 • Svært brukervennlig
 • WooCommerce har åpen kildekode og videreutvikles kontinuerlig av utviklere over hele verden
 • Ingen lisensavgifter
 • Tusenvis av plug-ins gjør at man enkelt kan utvide med ny funksjonalitet
 • Designmaler
 • Alle store frakt og betalingsleverandører støttes i løsningen
 • Mange integrasjonsmuligheter med kassasystem og ERP system
 • Bra med henhold til rangering i Google (SEO)
 • Skalerbar/takler mye trafikk
 • God støtte med tanke på GDPR/personvern
 • WooCommerce er et tillegg til WordPress CMS, verdens desidert mest brukte publiseringsløsning

Vi leverer komplette og skreddersydde netthandelsløsninger med WordPress og WooCommerce.

Les mer om WordPress her: https://www.wordpress.org

03
Annonse

Betalt annonsering

Hva er betalt annonsering?

Betalt annonsering er en form for markedsføring hvor en virksomhet betaler for at en annonse skal vises på et nettsted, en sosial medieplattform eller en app. Målet med betalt annonsering er å generere merkevarebevissthet eller øke salget av en vare eller tjeneste. Virksomheten kan velge å betale for annonseringen gjennom et betalt annonsenettverk, eller de kan annonsere direkte på en spesifikk plattform. Betalt annonsering kan være en effektiv måte å nå et større publikum på, spesielt hvis du ønsker å målrette annonsene dine til en spesifikk demografi eller geografisk område.

Det er mange fordeler med å bruke betalt annonsering for en bedrift

 1. Det gir økt merkevarebevissthet: Betalt annonsering kan bidra til å øke kjennskapen til merkevaren din hos potensielle kunder.

 2. Det gir mulighet for målrettet reklame: Du kan målrette annonsene dine til en spesifikk demografi, geografisk område eller interesseområde, noe som øker sjansen for at annonsene dine vil nå relevante mennesker.

 3. Det gir rask synlighet: Betalt annonsering gir rask synlighet, siden annonsene dine vises umiddelbart etter at de er satt opp.

 4. Det gir mulighet for å måle resultater: Det finnes mange verktøy som lar deg måle effekten av betalt annonsering, slik at du kan se hvilke annonser som fungerer best og hvilke som ikke gir så gode resultater.

 5. Det gir mulighet for å teste ulike budskap og annonseformat: Betalt annonsering gir deg mulighet til å teste ulike budskap og annonseformat for å se hva som fungerer best for merkevaren din.

Fordeler med å bruke en markedsføringsekspert

Hvis du ønsker å øke merkevarebevisstheten og salget for din bedrift, kan betalt annonsering være en effektiv metode. Imidlertid kan det være lurt å la en markedsføringsekspert administrere betalt annonsering for deg, da de har spesialisert kunnskap og erfaring innen feltet.

En markedsføringsekspert har inngående kunnskap om hvordan betalt annonsering fungerer, og de har erfaring med å sette opp og administrere annonsekampanjer. Dette kan gjøre at de kan oppnå bedre resultater enn om du prøver å gjøre det selv uten denne kunnskapen. I tillegg kan de hjelpe deg å spare tid, da det kan ta mye tid å sette opp og administrere betalt annonsering, spesielt hvis du ikke har erfaring med det.

En markedsføringsekspert kan også gi deg objektiv innsikt i hva som fungerer og hva som ikke fungerer med betalt annonsering. De kan se på bedriften din med friske øyne og gi deg råd om hva du bør gjøre for å forbedre resultatene. De kan også hjelpe deg å sette klare mål for betalt annonsering og deretter utforme en strategi for å nå dem.

En markedsføringsekspert kan også hjelpe deg å målrette annonsene dine på en mer effektiv måte. De har verktøy og teknikker for å målrette annonsene dine til de som er mest interessert i det du tilbyr, noe som øker sannsynligheten for at annonsene dine vil bli sett av relevante mennesker. De kan også hjelpe deg å finne ut hvilke annonseformat og budskap som fungerer best, og optimalisere annonsene dine deretter.

En markedsføringsekspert holder seg også oppdatert på de siste trendene innen betalt annonsering, og kan hjelpe deg å holde deg oppdatert på hva som fungerer best. Dette kan bidra til å sikre at du alltid er på forkant av utviklingen og at du får mest mulig verdi for pengene dine.

Til slutt kan en markedsføringsekspert hjelpe deg å øke salget ved å sette opp effektive annonsekampanjer som når ut til relevante mennesker og gir dem incentiver til å kjøpe produktet eller tjenesten din. De kan også hjelpe deg å spare penger ved å finne ut hvilke annonseplattformer og -taktikker som gir mest mulig verdi for pengene.

Alt i alt kan en markedsføringsekspert bidra til å øke merkevarebevisstheten og salget for din bedrift, samtidig som de hjelper deg å spare tid og penger. Ved å velge en dyktig og erfaren markedsføringsekspert, kan du være sikker på at du får mest mulig ut av pengene dine og at du oppnår bedre resultater.

Det er imidlertid viktig å huske at det ikke finnes noen fasit for hvordan man skal lykkes med betalt annonsering. Det kommer avhengig av målgruppen din, bransjen din, budskapet ditt og mange andre faktorer. Derfor er det viktig å samarbeide tett med markedsføringseksperten din og være åpen for å teste ulike taktikker og tilpasse strategien etter hvert som du lærer mer om hva som fungerer best for din bedrift.

Her er 6 tips for å lykkes med betalt annonsering

 1. Velg riktig annonseplattform: Det er viktig å velge en annonseplattform som når ut til målgruppen din.

 2. Målrett annonsene dine: Det å målrette annonsene dine til en spesifikk demografi eller interesseområde øker sannsynligheten for at annonsene dine vil bli sett av relevante mennesker.

 3. Bruk relevante nøkkelord: Det å bruke relevante nøkkelord i annonseteksten øker sannsynligheten for at annonsene dine vil vises for personer som søker etter akkurat det du tilbyr.

 4. Lag attraktive annonser: Annonsene dine bør være attraktive og enkle å forstå, slik at de fanger oppmerksomheten til målgruppen din.

 5. Test ulike annonseformat og budskap: Det å teste ulike annonseformat og budskap kan hjelpe deg å finne ut hva som fungerer best for merkevaren din.

 6. Følg med på resultatene: Det er viktig å følge med på resultatene av betalt annonsering, slik at du kan se hvilke annonser som gir de beste resultatene og justere annonsestrategien din deretter.

🤖Ta en prat med vår AI assistent!
AI Chatbot Avatar